Skupljaju odjela i haljine za mature

0
2417

Dok izlozi banjalučkih butika blješte u punom sjaju i šarenilu, u Udruženju 4+ na poklon su dobili desetak haljina i za sada, jedno odjelo.

Brinu hoće li uspjeti da prikupe dovoljno svečane odjeće za 40- tak maturanata čiji roditelji ne mogu da izdvoje nekoliko stotina maraka da ih spreme za maturantsko veče.

“Svi znamo da su to veliki izdaci, pogotovo ako ovamo imate porodice koje su preko 70 odsto nezaposlene, nemaju primanja, ali spremaju maturante. Akcija ide sve dok ne krenu maturanti slaviti. Što se nas tiče i tu veče možemo uskočiti ko nema mogućnost da nabavi”, rekao je Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja 4+ Banjaluka.

Djevojke su ove godine, kao ni jedne do sad položile ispit zrelosti. Svakodnevno na društvenim mrežama pojavljuju se fotografije haljina koje su njihove vlasnice spremne da poklone ili pozajme za maturantsko veče. Ideju im je dala banjalučanka Jovana Todić, čija je roze haljina još prošlog maja obradovala maturantkinju u Nevesinju. Od juga do sjevera Srpske, maturanti i njihovi roditelji ovih dana pokušavaju da usklade želje i mogućnosti. Prodavci nude zlatnu sredinu.

“Kao nikada do sada vjerovatno su maturanti vidjeli da je velika kriza, tako da i oni traže što povoljnije haljine. Bitno je samo da imaju haljinu, da to prođe veče, uglavnom se dogovore. Cijene su uglavnom od 100 pa do 350 maraka, ali uglavnom se više traže te povoljnije cijene haljina. Ta negdje od 100 do 150 maraka”, izjavila je Jasna Davidović, iz butika “Deni” u banjalučkom Tržnom centru “Zenit”.

“Ponuda je raznovrsna, imamo cipelice za sve uzraste, za male i za velike maturante. Ci0jene su od 40 do 60 maraka”, izjavila je Alisa Kljajić, iz butika “Cipelino”.

Ni momci nisu ništa manje zahtjevni, kažu prodavci. I oni žele da zablistaju, pa ne žale para na odjela, ali i šešire i leptir mašne.

“Cijene se kreću za maturante 160, 170, 180 do 230 strukiranih odjela. Imate košulje za njih 30-40, kravate su 10-15, leptir mašne su 10. kaiši 25, cipele 120 i 100 maraka”, izjavila je Dobrila Ševo iz butika “Kuba”.

Maturske večeri su za nešto manje od mjesec dana, pa ima vremena da se u udruženje 4+ odnese još koja haljina.

atv

PODIJELI