Prnjavor – Pravo glasa na izborima ima 39.129 birača, dok je 394. prijavljeno za glasanje putem pošte

0
1100

Predsjednik Opštinske izborne komisije Prnjavor, Snježana Krajišnik, istakla je danas tokom gostovanja u Radio Prnjavoru, da  pravo glasa na predstojećim opštim izborima u prnjavorskoj opštini ima 39.129 glasača. Uz to, treba dodati i 394 birača iz inostranstva.

“U opštini Prnjavor imamo 51 redovno biračko mjesto i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu, kome je pridruženo biračko mjesto za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićima, a to biračko mjesto nalazi se u prostorijiama OŠ “Nikola Tesla” u Prnjavoru pod šifrom 501” kazala je Krajišnikova i dodala da će na terenu na dan izbora biti i dva mobilna tima.

Naglasila je da birači koji glasaju u Ratkovcu, sada glasaju na lokaciji bivšeg “Pegaza”, dok Donja Mravica, glasa u društvenom domu, koji se nalazi na Ceru.

Period pred izbore podrazumijeva i pripremu članova biračkih odbora, kazala je predsjednica OIK-a u Prnjavoru i dodala da su obuku prvo prošli predsjednici i njihovi zamjenici.

“Poslije te, sprovedena je obuka za članove biračkog odbora, zajedno sa predsjednicima tih odbora, a dodatna obuka je sprovedena u nedjelju, 30. septembra, u Domu kulture. Sve obuke su uspješno okončane, birački odbori su popunjeni i sve je spremno za izbore” kazala je Krajišnikova.

Proteklih godina izbori su na području naše opštine protekli u fer i korektnoj atmosferi, a predsjednica OIK-a Prnjavor izražava nadu da će tako biti i ovog 07. oktobra.

Dodajmo da će u nedjelju u prnjavorskloj Stanici policije od 7 do 19 časova građanima biti na raspolaganju služba CIPS-a i da će stanovnici naše opštine, koji su do 24. avgusta stekli punoljetstvo, takođe moći da se izjasne na biračkim mjestima. Sve informacije građani o biračkom mjestu i uvedenom biračkom pravu mogu dobiti i na  besplatan telefonski poziv:091 12 12 12. M. Popadić /prnjavorlive.info/

PODIJELI