Agassi: Đoković je bio zahvalan za savjete, ali nije vjerovao u ono što govorim

0
226

Andre Agasi, osmostruki šampion na Grand Slam turnirima i bivši trener Novaka Đokovića, izjavio je da je često imao utisak da ta saradnja proizvodi kontraefekat.

“Novak je bio zahvalan za savjete koje sam mu davao. Ali nije vjerovao u ono što kažem pa nisam mogao ništa ni da uradim. A kada se osjećate da više odmažete nego pomažete, onda treba da prestanete. Nije zapravo bilo obostrane saradnje. Saglasili smo se da se ne slažemo. Njegova fizička spremnost nije bila dobra pa ni to nije pomagalo”, kazao je Agasi.

Dodao je kako je već nakon toga počeo razmišljati da treba otići.

“Činjenica da nemamo dva zdrava dana od samog početka nije bila dobra i govorio je da mu više vremena treba da se oporavi, ali je postajalo sve gore. Tada sam se zapitao – šta ja radim ovdje?”, kazao je Agasi.

Dotakao se i forme Rodžera Federera koji igra dobro čak i u 36. godini te dodao da će već narednih godina za Švajcarca biti sve teže i teže da nastavi sa dobrim partijama.

“Čak i on će se buditi ujutru sa ukočenim leđima. Ja sam igrao do 36. godine ali tada fizički već ništa nije bilo moguće. Tijelo mi je govorilo ‘stani’ a bio sam i umoran. Endi Murej naprimjer, još uvijek je mlad pa može da se oporavi od povrede kuka i igra dobro. Tenis zna da bude brutalan za tijelo ali ne kao fudbal, ragbi, boks ili hokej”, rekao je Agasi.

(Anadolija)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here