Bivša jugoslovenska teniserka: Otac me nazivao ku***m i tukao dok ne izgubim svijest

0
1254

Jelena Dokić, nekadašnja jugoslovenska teniserka, u svojoj autobiografiji otkrila je da je godinama trpila fizičko i psihičko nasilje oca Damira.

Dokićeva je u knjizi “Nesalomiva” napisala da je nasilje počelo kada je imala samo šest godina i da je očevo ponašanje imalo veliki uticaj na čitav njen život.

Kako prenose britanski mediji, koji imaju uvod u autobiografiju koja još nije objavljena, Jelena opisuje detalje fizičkog i emocionalnog zlostavljanja od oca.

Ona u svojoj knjizi tvrdi da ju je otac tukao kaišem kada bi loše odradila trening, a nije prolazila ni bez šutiranja poslije kojeg bi ostala krvava i modra. Nazivao je “kur*om”, a da je najgore prošla kada je izgubila turnir u Kanadi 2000. godine.

“Stvarno ružno sjećanje koje će ostati sa mnom zauvijek… Završila sam u nesvijesti! Strašno me je tukao”, napisala je Dokićeva.

Damir je poznat po nasilničkom ponašanju – jednom je na US openu napravio skandal i razbio telefon zbog lošeg obroka, a 2009. je u pritvoru proveo 15 mjeseci zbog prijetnje ručnom bombom australijskom ambasadoru u Srbiji.

Jelena se povukla 2014. penzionisala zbog problema sa štitnom žlijezdom.

(B92)

PODIJELI