Bivši direktor “ARS Toursa” pušten na slobodu

0
278

Siniša Antić (44), bivši direktor turističke agencije ARS Tours koji je uhapšen jutros jer je osumnjičen da je protivpravno prisvojio 63.000 KM, otpušten je nakon ispitivanja u Policijskoj upravi Banjaluka, saznaju Nezavisne.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je odlučio da osumnjičenog pusti na slobodu, a, nezvanično, protiv njega će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj za krivično djelo “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”.

Antić je uhapšen jutros u akciji “Aerodrom”, nakon višemjesečne istrage koje je vođena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Policijski službenici su utvrdili da se S.A. sumnjiči da je tokom 2017. i 2018. godine, prilikom prodaje turističkih aranžmana, dobijeni novac umjesto polaganja na račun preduzeća čije je bio odgovorno lice, prisvojio za sebe i oštetio preduzeće za iznos od oko 63.000 KM.

Nezvanično, Antić je osumnjičen da je novac koji je agencija uzimala za realizaciju putovanja i obaveza prema drugim agencijama zadržavao za sebe.

Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj lica, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

(Nezavisne)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here