BORAC NA ČEKANJU Kondić: Od podrške zavisi da li ćemo igrati SEHA ligu

0
368

Rukometni klub Borac i dalje čeka obećana sredstva nadležnih institucija kako bi donio odluku o tome da li će učestvovati u regionalnoj SEHA ligi.

Naime, čelnici pomenutog takmičenja su u odgovoru Euroblicu najavili da će narednih dana saopštiti sastav lige, kao i smjernice oko ovog takmičenja. I oni čekaju odluku pojedinih klubova.

– Rukometni klub Borac Banja Luka je prvorangirani klub iz Bosne i Hercegovine za sva evropska takmičenja u sezoni 2020./2021. Prema tome je jedan od mogućih učesnika SEHA – Gazprom lige u narednoj sezoni, kao predstavnik BiH.-navodi se u odgovoru rukovodstva lige koje je najavilo da će se od 4. do 6. septembra igrati ovogodišnja završnica u Zadru.

U Borcu ponavljaju da će odluku o nastupu donijeti nakon odluke nadležnih institucija

-Iskreno bez obećane podrške Borac sigurno neće igrati regionalno takmičenje. Ne želimo da igramo SEHA ligu pro forme, da bi samo učestvovali jer na taj način ne možemo da promovišemo ni klub, ni Banjaluku, ni Republiku Srpsku na pravi način. Ne želimo da budemo neodgovorni i da se upuštamo u avanturu za koju nismo spremni. Očekivali smo odgovor nadležnih prošle sedmice, ali jasno je da ćemo ga dobiti tek do kraja naredne sedmice. Odlaganje sigurno remeti naše planove jer ako želimo da budemo ravnopravan rival onda su nam potrebna pojačanja a vrijeme ističe dok mi moramo da donosimo odluku- istakao je predsednik Borca Saša Kondić.

Rukometaši su obavili deo priprema u Banji Vrućici, a u klubu ističu da je neophodno da Borac bude klub od državnog značaja.

-Mislimo da je Rukometni klub Borac svojim rezultatima, istorijom zaslužio da bude nacionalni projekat. U ovoj situaciji kad naši sponzori gledaju kako da “prežive”ovu krizu nerealno je očekivati da nas podrže u nastojanjima za regionalno takmičenje. To mogu samo nadležni organi. Sve zavisi od toga šta se očekuje od nas. Borac želi da se bori za vrh. Ako ostanemo na sadašnjem budžetu onda je naš cilj borba za titulu u BiH. Za Evropu a posebno SEHA ligu je potrebno povećanje budžeta, jači igrački kadar. Uz uvažavanje naših sadašnjih igrača sigurno je da bi nam za regionalno takmičenje trebalo još pojačanja ako želimo da budemo konkurentni a ne da služimo za “popravljanje” gol razlike. U Evropi takođe želimo da budemo konkurentni i ako dobijemo sredstva onda bi ambicije bile da se plasiramo u polufinale evropskog takmičenja- dodao je Kondić.

Borac će za sad da učestvuje u domaćem šampionatu kao i kupovima, te EHF Evropa Kupu za koji će žrijeb da bude održan 1. Septembra. Banjalučani će u takmičenje krenuti od trećeg kola i imaće status nosioca.

/Srpskainfo/

PODIJELI