Ceca Bojković sjetno i potresno o Marku Nikoliću

0
466
Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija

Glumac Marko Nikolić preminuo je juče u KBC Zvezdara u svojoj 73. godini, a tužnu vijest potvrdila je njegova kćerka Mina.

Mnogi glumici uputili su posljednji pozdrav svom kolegi, prvom scenskom tati, a njegova supruga na sceni iz kultne serije “Bolji život” Svetlana Ceca Bojković još uvijek ne može da vjeruje da nema njenog Gige Moravca.

– Strašno mi je teško. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao što se toliko mučio. On je bio divan čovek i nije zaslužio ovakav odlazak – sjetnim glasom kaže glumica Svetlana Ceca Bojković.

– Od ljetos ga nisam vidjela. Tada je još uvijek bilo sve u redu… On je bio toliko divan čovjek… Nismo se vidjeli i čuli, ali su mi rekli da se izvukao iz te bolesti. Bio je pun nade da će sve to pobijediti, a nažalost se desilo suprotno – u nevjerici priča Svetlana.

Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija

Bio je toliko svestran. On je imao širok krug interesovanja, njega nije zanimala samo gluma. Čovjek je sa njim mogao o svemu, o raznim temama da priča. Bio je radoznao i otvorenog uma. Bio je i pouzdan prijatelj, pravi – prisjeća se Svetlana trenutaka provedenih sa Markom.

– Uvijek je bio nasmijan i volio da se šali. Ako bih ja nešto izjavila duhovito, on bi se samo nastavio na to. Uvijek smo se šalili na snimanima. Bilo je divno raditi sa njim – kaže ona.

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Od 1963. do 2018. godine glumio je u preko 80 ostvarenja, što televizijskih, što filmskih, što pozorišnih, a uživao je veliki ugled među kolegama.

(Blic)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here