Coca cola napokon priznala ono što smo svi znali

0
1526

SANDY DOUGLAS pije jednu Coca -Colu svakog dana.“Ponekad poslijepodne popijem Coke Zero, ali nikada još jednu običnu, jer imaju previše kalorija. To je moj dnevni režim”, rekao je.

Da se radi o bilo kom drugom, ovo bi bilo potpuno nevažna vijest, ali Sandy Douglas je predsjednik Coca-Cole za Sjevernu Ameriku, piše Businessweek.

Ova je informacija očekivano odjeknula u medijima širom  SAD-a jer ovo je drugi put da se neki čelni čovjek ove kompanije osvrnuo na zdravstvene probleme koje njihov proizvod izaziva.

Podsjetimo, čelni čovjek  kompanije za Evropu, James Quincey, prošle godine  je priznao da Cola uzrokuje probleme sa viškom kilograma, ali tek nakon što ga je novinar suočio s činjenicom da u samo jednoj limenci ima čak šest kocki šećera.

Međutim, sve ovo ne bi trebalo da bude preveliko iznenađenje jer kompanija se već neko vrijeme bori sa primjetnim padom prodaje, pa je vjerovatno riječ i o postepenom mijenjaju imidža i hvatanju u koštac sa problemima koje očigledno ne mogu zaobići pukim negiranjem štetnosti.

Douglas je iz tog razloga otvoreno govorio o zdravstvenim problemima koje njihovi sokovi izazivaju, ali u isto vrijeme osvrnuo se i na zabrinutost vezanu za aspartam, rekavši da je riječ o “najobičnijim internetskim glasinama”.

Rješenje firme  je – vratiti se manjim pakovanjima koja će izazvati manje krivice kod kupaca. (index.hr)

PODIJELI