ČUDO U NIŠU: Kod Radmile iz Duvaništa bundeve rastu na jabuci?!

0
757
Posle đubrenja bašte stajskim đubrivom bundeve svake godine same niču, ali nikada do sada plod nisu imale u voću
Radmila Cvetanović (66) iz niškog naselja Duvanište ubraće narednih dana sa jabuke u svom dvorištu neobičan rod – bundevu tešku oko 20 kilograma.

Dve bundeve koje su same iznikle ovog leta u dvorištu Radmile Cvetanović obavile su lozu oko jabuke i leske. Bundevu koja je izrasla na leski Cvetanovićeva je već obrala jer je pretila opasnost da se loza pokida i padne na zemlju, ali bundeva koja je na jabuci i dalje raste pošto ima oslonac u stablu i granama.

Ona je da bundevu u jabuci nije primetila sve dok nije prilično narasla. “Nije bilo potrebe da joj postavljam oslonac i nečim je pridržavam da ne padne, kao što sam to morala sa onom koja je lozu obavila oko lešnika. Rasla je kao iz vode i ovih dana je dostigla dužinu od skoro 60 centimetara, a obim joj je 120 centimetara”, kazala je Cvetanovićeva.

Ona je navela da joj nakon đubrenja bašte u dvorištu stajskim đubrivom bundeve svake godine same niču, ali nikada do sada plod nisu imale u voću. Kako je istakla čeka da bundeva još malo sazri pa da je ubere, ali moraće to sigurno da uradi narednih dana pošto niske temperature i mraz mogu da je oštete. Kurir.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here