MUP – kampanja: STOP NASILJU U PORODICI

0
789

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, u saradnji sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci /ICITAP/ u BiH, u četvrtak, 5. novembra, počinje kampanju “Stop nasilju u porodici – Ne trpi! Prijavi nasilje!”.

Na području Republike Srpske od januara do septembra evidentirano je 248 krivičnih djela nasilja u porodici, što je za 25,5 odsto manje nego u odnosu istom periodu prošle godine, kada su podnesena 244 izvještaja nadležnim tužilaštvima protiv 260 izvršilaca.

U okviru kampanje uniformisani policijski službenici, zajedno sa predstavnicima kriminalističke policije, dijeliće informativno-edukativni materijal, edukovati građane o ovom kažnjivom djelu, kao i postupanju policije i drugih nadležnih organa.

Cilj kampanje je da građani znaju šta je to nasilje u porodici, kao i animiranje građana da, ukoliko imaju saznanja, nasilje prijave policiji.

Iz MUP-a je saopšteno da će širom Srpske biti postavljeni info-štandovi kod kojih će policijski službenici dijeliti info-letke.

“Oni će odgovarati na pitanja građana i podučavati ih o postupanju policije, kao i drugih organa, nakon zaprimanja prijave s ciljem zaštite žrtve i sprečavanja daljeg nasilja u porodici”, navodi se u saopštenju.

Kampanja počinje u četvrtak, 5. novembra, u Banjaluci, nakon čega će biti sprovedena na području svih ostalih centara javne bezbjednosti./ Srna/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here