Cvijanović: Sa Kinom ostvarena saradnja u konkretnim projektima

0
266
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da je za Srpsku izuzetno važno što je sa Kinom ostvarila saradnju koja se ogleda u konkretnim projektima.

“Ono što predstavlja ulazak Kine na prostor Srpske jeste Termoelektrana `Stanari` za koju svi kažu da je projekat koji je preporodio taj kraj i učinio da zajedno sa Rudnikom zapošljavaju skoro 1.000 radnika, što daje novu dimenziju cijeloj toj regiji”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu gdje je večeras organizovan prijem povodom 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

Ono što je važno za Doboj, prema riječima Cvijanovićeve, jeste bolnica čija je izgradnja u toku, dogovori u vezi sa saobraćajnicama, odnosno podrška izgradnji auto-puta, te rekonstrukciji željeznice u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je pojasnila da je riječ o učešću Kine u jednom projektu koji podrazumijeva modernizaciju željezničkog sistema Srpske.

“Zadovoljni smo što se preko ovih projekata otvara prostor za buduću saradnju Republike Srpske i Kine”, rekla je Cvijanovićeva i dodala da je Srpskoj veoma važno to što je uspostavila saradnju sa jednom ovako velikom i moćnom zemljom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here