Cvijanović: Vlada Srpske posvećena unapređenju saradnje sa Kinom

0
253

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas tokom sastanka sa ambasadorom Kine u BiH Čen Bo da Vlada posvećeno radi na proširenju i unapređenju saradnje između Republike Srpske i Narodne Republike Kine, te da su rezultati dobre saradnje vidljivi u različitim oblastima, od ekonomije do obrazovanja i kulture.

Tokom sastanka u Banjaluci sagovornice su izrazile uvjerenje da će se partnerstvo i saradnja nastaviti i u narednom periodu, prije svega u oblasti privrede, energetike, te u realizaciji značajnih infrastrukuturnih projekata, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju se ističe da je na sastanku naglašeno da postoji značajan potencijal da se prijateljski odnos Republike Srpske i Kine dodatno unaprijedi i kroz saradnju u oblasti turizma, čemu doprinosi i uvođenje bezviznog režima između Kine i BiH.

Razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnim ekonomskim i političkim temama u Republici Srpskoj i BiH, sa osvrtom na protekle opšte izbore, a sagovornice su izrazile očekivanja da će vlast na svim nivoima u BiH biti formirana uskoro.

Ovom prilikom ambasador Kine u BiH čestitala je Cvijanovićevoj na rezultatima ostvarenim na proteklim opštim izborima, te joj poželjela uspjeh na odgovornom položaju na čelu Republike Srpske, ističe se u saopštenju.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here