Danski sudija priznao da je oštetio Hrvatsku protiv Njemačke

0
426

Hrvatska je izgubila od Njemačke 22-21 nakon niza spornih sudijskih odluka, a nakon što su po njima ‘drvlje i kamenje’ osuli neki igrači, selektor Lino Červar pa i sam predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, napokon su se oglasili.

Pri rezultatu 21-20 za Njemačku dosuđeno je probijanje Karačiću u dvoboju s Videom, a Martin Gjeding, koji je to probijanje i dosudio sada je priznao grešku.

“Jedan od kriterijuma kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da odbrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Nisam trebao čak ni puno puta pogledati snimak da se uvjerim da sam pogriješio”, rekao je Gjeding za dansku televiziju, a onda je otkrio da se i nije baš naspavao:

“Nisam se noćas naspavao, ali moramo preći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki uticaj na jednu ekipu i ona je na meni. U najbolju ruku je diskutabilna situacija. Vidio sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugog, dosuditi prekršaj u napadu, bila je greška”.

Njegov partner Mads Hansen smatra kako se s pritiskom trebaju znati nositi.

“Dobro smo, naravno, malo utiče na vas kada napravite nešto pogrešno, utiče na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi sudije moramo znati kako da se nosimo sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam nije mjesto”, rekao je on.

(24sata.hr)

PODIJELI