Naslovna RS/BiH RS Djeca kupila frižider, hranu i odjeću devetočlanoj porodici u Srpcu

Djeca kupila frižider, hranu i odjeću devetočlanoj porodici u Srpcu

0
453
Devetočlana porodica Večernović iz Nožičkog kod Srpca dobila je pregršt poklona koju su im kupili najmlađi stanovnici ove opštine u okviru proslave Dječije nedjelje.

Djeca iz svih krajeva Srpca udružila su se i prikupila novac kako bi Večernovićima kupili novi frižider, odjeću, obuću, hranu, slatkiše i igračke.

U ovom domaćinstvu živi šestoro djece, od kojih je najstariji Gojko koji ima 13 godina, a najmlađi Aleksandar ima svega šest mjeseci.

Poklone su im predali učenici osnovne i srednje škole iz Srpca koji su zajedno prikupili 841 KM, kao i mališani srbačkog vrtića i predstavnici Crvenog krsta koji će im do kraja sedmice uručiti 22 paketa hrane, piše Glas Srpske.

– Mnogo nam znači ova pomoć jer nismo zaposleni, a tek povremeno nešto zaradim za dnevnicu. Nisam u mogućnosti da radim puno radno vrijeme zbog zdravstvenih problema osmogodišnje kćerke Bojane koja je zbog visoke tjelesne temperature ostala bez sluha i svakodnevno je vodim u školu i dolazim po nju – rekao je otac Velibor.

Pomoć ovoj porodici u više navrata je pružila i opština Srbac, a ove godine, u okviru novih pronatalitetnih mjera, za šesto rođeno dijete uručeno im je 1.000 maraka.

Direktorica predškolske ustanove “Naša radost” iz Srpca, Dijana Milanković, kaže da je ovo jedna od brojnih humanitarnih akcija koju su realizovali u okviru Dječije nedjelje.

– Ovih dana posjetili smo još tri porodice u Nožičkom i uručili im pomoć, a riječ je o porodicama Save i Svjetlane Ljubojević, Bogoljuba i Gordane Žujić, te Ostoje i Slađane Vasiljević – rekla je Milanković

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games