DJECA ROĐENA U JANUARU IMAJU VEĆE ŠANSE DA BUDU USPJEŠNA

0
457
A baby and the group of teddy bears are sitting in baskets.

Zimske bebe imaju drukčiji karakter od ljetnih beba. Istraživanja pokazuju da su djeca rođena u januaru manje razdražljiva od vršnjaka. Statističari su se pozabavili činjenicama pa su izračunali kako su djeca koja se rode u ovom mjesecu uspješnija od ostalih.

Najčešće zanimanje kojim se bave je medicina, a nerijetko su sportski tipovi. To je pokazalo i istraživanje iz Australije u kojem su naučnici proučavali u kojem je mjesecu rođeno najviše igrača u nogometnim klubovima.

– Ako ste rođeni u januaru, imate gotovo 12 mjeseci prednosti što se tiče rasta od kolega koji su rođeni krajem godine – objasnili su stručnjaci.

Još jedna korist koju imaju oni rođeni u januaru su bolji darovi. Naime, njihov rođendan dolazi nakon što prođu praznici. Tad počinju popusti, pa se darovi mogu pronaći po nižim cijenama. Zato je veća mogućnost da januarska djeca dobiju bolje darove od ostalih.

Kad govorimo o astrologiji, januarska beba je Jarac ili Vodolija. Za ljude rođene u znaku Jarca kaže se da su romantični, praktični i dobri organizatori, a za Vodolije se smatra da su mislioci koji vole pomagati drugima. Osim toga, studija koja je analizirala datume rođenja i uspjeh pokazala je da je najviše slavnih rođeno upravo u znaku Vodolije.

PODIJELI