Đuričko objavio roman “Vrabac Džoni”

0
925

Poslije zbirke priča “Dogodovštine jednog Džonija”, srpski glumac Nikola Đuričko odlučio je da obraduje najmlađe čitaoce još jednom zanimljivom pričom, a u pitanju je “Vrabac Džoni”.

Glavni junaci u ovom romanu su vrabac Džoni i vrabica Lili, a priča otkriva kroz kakve su avanture morali da prođu kad je u njihove živote iznenada ušla nepoznata ptica koja je izgubila pamćenje. Čitajući ovu dirljivu priču, mališani će spoznati značaj dobrote i prijateljstva, piše Blic.

Osim zanimljivih karaktera, interesantne i uzbudljive priče, roman je obogaćen i ilustracijama Tihomira Čelanovića, a pored toga sadrži i uputstvo za pravljenje kućice za vrapce.

Autora ovog zanimljivog romana Nikolu Đurička znamo kao glumca i reditelja sa više od 40 filmova, pozorišnih predstava i televizijskih emisija. Proslavio se u filmovima kao što su “Lajanje na zvezde”, “Zona Zamfirova” i “Kad porastem biću kengur”, kao i u serijama “Otvorena vrata” i “Vratiće se rode”.

Njegova prva knjiga, “Dogodovštine jednog Džonija”, nastala je kao plod najvažnije životne uloge – uloge roditelja. O uspjehu ove zbirke kratkih priča svjedoči Nagrada za najbolju knjigu u oblasti dječje književnosti, koju je Đuričko dobio na Sajmu knjiga u Novom Sadu.

Izvor: vijesti.me

PODIJELI