Djevojka Kevina Malkuija OPTUŽILA navijače Napolija za RASIZAM

0
218

Ešli Rouz, djevojka desnog beka Napolija Kevina Malkuija, optužila je navijače ovog kluba za rasizam.

Ona je istakla da je u komentarima na instagram profilu dobila niz uvredljivih poruka kada su u pitanju njena boja kože, izgled i kosa.

“Od dolaska ovdje Napolitanci su odvratni prema meni. Govore da sam ružna, da sam sestra svom momku, jer imamo istu kosu, da moram na dijetu. Upozorili su me da nisam bijela i mršava, da nemam dugu ravnu kosu i figuru kakvu treba da ima “djevojka fudbalera”. Sviđaju mi se moje obline, kosa i koža. Kada vidim vaše komentare sigurna sam da sam ljepša od vas, jer imam ljepšu dušu. Nemam nikakve veze s vama i nije mi stalo do vašeg mišljenja. Prije nego što sam došla ovdje rečeno mi je da Napolitanci imaju reputaciju rasista, nisam željela da vjerujem u to, ali vidim da je to istina (na sreću nisu svi). Poslije svega uvijek je lako vrijeđati ovako putem telefona”, poručila je Ešli.

Iz kluba su uputili izvinjenje djevojci njihovog fudbalera i poručili da Napolitanci nisu rasisti.

Official SSC Napoli

@sscnapoli

Abbiamo letto lo sfogo della fidanzata di @KevzRose, che ha ricevuto insulti razzisti. Ne siano mortificati. I napoletani non sono razzisti. Ma ci possono certamente essere degli imbecillì che lo sono. E noi li condanniamo con fermezza. Scusaci @ashleyroseglam

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here