Đoković će se u Beogradu testirati na virus: Nastavak turneje upitan

0
409
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković vratiće se u Beograd, gdje će biti testiran na virus korona, poslije potvrde da je Grigor Dimitrov zaražen.
Đoković je u Beogradu i Zadru, tokom Adria tura, bio u bliskom kontaktu sa Bugarinom i moraće da uradi test na kovid 19.

Iako će to mnogi uraditi u Hrvatskoj, najbolji igrač svijeta odlučio se sa drugačiji korak i povratak u rodni grad.

Kako nije osjetio nikakve simptome, u skladu sa preporukama nadležnih hrvatskih zdravstvenih vlasti, odlučio je da se vrati u Beograd.

U Srbiji će i kontaktirati epidemiologe i obaviti neophodna testiranja na virus

– Učesnici Adria tura iz inostranstva, ukljućujući tenisere iz Srbije, i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gdje je potrebno da se jave epidemiološkim službama, kako bi dobili informacije i dalje preporuke. To je istakla epidemiološka služba Zadarske županije, sa kojom su organizatori turnira sve vrijeme na direktnoj vezi. Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaku dužem od 10 minuta s Grigorom Dimitrovom sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom lekaru opšte prakse – saopšteno je iz Adria tura.

Čelni ljudi Adria tura nagovijestili su da će čitava turneja biti otkazana jer moraju da donesu “važnu odluku”.

Poslije vikenda u Beogradu i Zadru, planiran je turniru Banjaluci, kao i egzibicioni meč Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu.

Povezane vijesti: 

Učesnik Adria tura ima koronu (FOTO)

/RTRS/

PODIJELI