Đoković jedini igrač koji je donirao novac u tri različite zemlje

0
244

Povodom korona virusa mnoge svjetske ličnosti su pomagale različitim donacijama, ali se Novak Đoković posebno istakao.

Naime, najbolji svjetski teniser je jedini igrač koji je pomagao u tri različite zemlje.

Srpski igrač se pojavio kao jedini igrač tenisa, ili vjerovatno uopšte iz sportskog svijeta, koji je u ovim testiranim vremenima doprinio sredstvima u Srbiji, Italiji i Španiji.

Valja napomenuti da su posljednje dvije među najteže pogođenim u Evropi.

Naravno, Federer i Nadal prikupili su više od tri miliona dolara igrajući meč u Africi početkom ove godine. Takođe, donirali su znatne sume onima koji su bili pogođeni pandemijom Kovid-19 u njihovim zemljama.

Novak Đoković, lider Savjeta igrača ATP-a, preuzeo je inicijativu za formiranje fonda za olakšice za niže rangirane igrače koji bi im finansijski pomogli u periodu pandemije.

Pored toga, Fondacija Novaka Đokovića više puta je donirala respiratore i svu potrebnu opremu bolnicama.

Ono što je posebno privuklo pažnju svjetskih medija jeste doniranje neotkrivenog iznosa bolnicama u Bergamu u Italiji u ranim fazama pandemije.

Prije toga, Novak Đoković i njegova supruga Jelena prikupili su milion evra u domovini za kupovinu respiratora i druge potrebne medicinske opreme.

Nedavno je donirano i 5.000.000 dinara Novom Pazaru u momentima dok je bilo dramatično na jugu Srbije.

“Iako je Novak Đoković izazvao mnogo kritika zbog organizovanja “Adrija tura” u Beogradu i Zadru, niko ne može poreći da je čovjek velikog srca koji zaslužuje poštovanje zbog svojih dobrotvornih aktivnosti”, zaključuje sajt “sportskeeda.com”.

(B92) 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here