ĐOKOVIĆ MIRAN Teniseri koji su preležali koronu ne mogu da budu izbačeni

0
247

Organizatori Rolan Garosa riješili su da reaguju nakon što se nekoliko tenisera žalilo zbog izbacivanja sa ovog grend slema.

Čelnici su naime donijeli odluku da teniser ili član stručnog štaba ne može da bude izbačen sa pariskog grend slema ako slučajno bude pozitivan na testiranju na novi korona virus, ako je ranije preležao novi virus.

Nakon što je zbog pogrešnog rezultata testiranja Petra Popovića, šest tenisera diskvalifikovano a da nije ni dobilo šansu da zagra, organizatori Rolan Garosa su promijenili zdravstveni protokol.

Kako prenosi “Ekip”, svi učesnici ovog grend slema od sada mogu da podnesu dokaz da su preležali Covid-19 i time spriječe da eventualno budu izbačeni sa turnira.

Čelnici Teniskog saveza Francuske su rekli za pomenuti list da su lokalne zdravstvene vlasti odobrile da teniser ili teniserka koji može da medicinskim dokumentom potvrdi da je ranije bio inficiran novim korona virusom – više neće biti smatran prenosiocem infekcije.

Novak Đoković je jedan od takvih, kao i Francuz Benoa Per, pa više ne moraju da brinu da će ih “lažno pozitivan” rezultat udaljiti sa Ovorenog prvenstva Francuske.

/Srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here