Đoković nakon pobjede: Nije to željeni nivo

0
724

Nije juče sve funkcionisalo kako treba u igri Novaka Đokovića na startu Rolan Garosa, a najvažnije od svega je da je upisana prva pobjeda – 6:3, 6:4, 6:4, protiv Brazilca Rožerija Dutre Silve (134), koji je na glavni turnir stigao iz kvalifikacija.

“Početak nije bio na onom nivou koji bih želeo u smislu igre i pristupa, ali takve su bile okolnosti i osećaj na terenu. Jednostavno, igrao sam dovoljno dobro da bih pobedio”, prokomentarisao je Đoković poslije meča.

Počelo je malom senzacijom, kada je Đoković izgubio gem na svoj prvi servis, a Dutra Silva je u prva dva seta vodio sa 2:0. Iskoristio je Brazilac priliku da nastupi na centralnom terenu, igrao kao omađijan, razgoropadio se uz ovacije sa tribina “Šatrijea” za neke fenomenalne poteze.

“Veliki je borac, svaka mu čast na energiji. Verovao je da može da pobedi i tako je bilo do kraja. Njegov stav je bio za svaku pohvalu”, prokomentarisao je Novak igru svog protivnika.

Ipak, sve je, što se tiče rezultata, došlo na svoje mjesto.

“Bilo je nekih jako dobrih momenata u meču, perioda kada sam se osećao i igrao odlično, a bilo je i nekih kada sam pravio nekarakteristične greške. Ali, to je moglo da se očekuje na početku turnira, uzimajući u obzir da nisam imao puno mečeva u poslednjih godinu dana. Osećam zbog toga u nekim trenucima da imam možda manje slobode da odigram neke udarce. Nadam se da će to vremenom proći”, rekao je Đoković.

Tehničkim aspektima, Novak je, na kraju, bio više-manje zadovoljan.

“Bekhend je dobro funkcionisao, dok sam u forhendu ponekad pravio greške s osnovne linije, kada sam morao da imam malo više strpljenja. Ali, kada osećam čvrstinu u bekhendu, forhend to prati. Bekhend je bio udarac na koji sam se uvek dosta oslanjao. Kada funkcioniše bekhend paralela, onda imam više slobode u igri”, zaključio je Novak, prenose Večernje novosti.

 

(Večernje novosti)

PODIJELI