Drinić: Radosnim pozdravom klonule ojačati, ožalošćene utješiti

0
534

Srpska pravoslavna crkva radosni pozdrav Hristovog vaksrsenja upućuje duhovoj djeci da u vrijeme velikih iskušenja zbog pandemije virusa korona mnoge ožalošćene utješi, a klonule da ojača i ohrabri, rekao je Srni arhijerejski namjesnik prnjavorski protojerej stavrofor Duško Drinić.

Drinić je istakao da je Hristovim vaskrsenjem radost stigla cijelom svijetu jer je omogućeno vječno radovanje.

Sveštenik Drinić je naveo da ovaj praznik obiluje velikom radošću jer su Hristovim vaskrsenjem pobijeđeni smrt i đavo kao najveći neprijatelj čovjeka, a da pozdrav koji na Vaskrs razmjenjuju vjernici sadrži cijelo jevanđelje, blagovijest da je Hristos zaista vaskrsao da bi sa sobom vaskrsao cijeli ljudski rod.

“Smrt je poražena, a bol ukinut. Kao što se apostoli obradovaše Hristovom vaskrsenju tako se i mi radujemo”, rekao je otac Drinić.

On je dodao da se u ovaj dan svijetle radosti čeda jedne svete pravoslavne crkve, kao djeca jednog naroda, sliju u jedno srce i dušu i na osnovu poziva crkve bratski se i radosno pozdravljaju “Hristos vaskrse”.

Vaskršnje liturgije u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru i crkvi Svetog Save u prigradskom naselju Slatina počinju sutra u 5.00 časova.

/SRNA/

PODIJELI