Dva Bogdanovića na NBA parketu, i to kakva !

0
795

Bogdan Bogdanović je sa Sakramento Kingsima gostovao u Indijanapolisu, mjestu najvećeg uspjeha naše košarke u 21. vijeku, a iako nije osjetio slast pobjede protiv Pejsersa, duel sa Indijanom izazovao je veliku pažnju jer je za domaću ekipu igrao momak istog prezimena, sjajni hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

Sama pojava dva Bogdanovića izazvala je nevjericu kod pojedinih američkih ljubitelja igre pod obručima.
Neki su se pitali da li je moguće da nisu rođaci, drugi pravili šale na tu temu, tvrdeći da su oni, ipak, jedno te isto…

… neki se smješkali na riječi TV komentatora “Bogdanović daje trojku! A onda uzvraća prodorom Bogdanović”…

… dok neki nisu imali predstavu kog od dva Bogdanovića su iskoristili za svoju “fantazi” ekipu:

Hrvatski reprezentativac je dobio ovaj duel, i sa svojom ekipom, koja je već u prvom poluvremenu imala “+25, a na kraju trijumfovala sa 101:83, a i košgeterski, što i ne čudi, ovo mu je četvrta NBA sezona. Bojan Bogdanović je meč završio sa 17 poena, a Bogdan sa sedam, šutirajući 2/4 za dva, 1/3 za tri, uz po dva skoka i asistencije, te jednu blokadu – upravo nad hrvatskim reprezentativcem.

Sakramento je tako doživio šesti poraz u sedam ovosezonskih mečeva, Pejsersi su stigli do 4-3, a Bogdan Bogdanović je prvi put otkako je debitovao u NBA ligi 29. oktobra, u svom četvrtom nastupu – ostao bez dvocifrenog košgeterskog učinak. Ipak, kako je igrala ekipa Kingsa, on je bio među najboljima, imajući u vidu da je prvi šuter ekipe Badi Hil pogodio dva puta iz devet pokušaja, Hil je imao 4/12, a “kraljevi” su pritom trojke šutirali 2/14.

(Blic.rs)

PODIJELI