Epilog napada sjekirom: Učenik završio na Psihijatriji, domar stabilno

0
756

Učenik ranije nije bio nasilan, ali je imao smanjeno vladanje jer su on i još jedan đak jedan drugom psovali majku i gađali se kamenjem, kazao je danas Željko Rudonjić, direktor OŠ “Ivo Andrić” u Kulašima, kod Prnjavora, dan nakon što je učenik devetog razreda ove škole N.P. tri puta sjekirom u glavu udario domara Milanka Pančića dok je ložio vatru.

Nesretni Pančić je prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS i njegovo stanje je trenutno stabilno, dok je maloljetnik, kako nam je potvrđeno, smješten u Klinici za psihijatriju UKC RS.

“Kako mi je rečeno, domar je došao ranije ujutro i u kotlovnici naložio vatru. Čak je ispred škole sreo tog učenika i pozdravio ga. Nakon što se vratio u kotlovnicu da provjeri vatru, osjetio je da nešto tapka iza njega, a u trenutku kada se okrenuo, učenik ga je već udario sjekirom i to oštrim dijelom. On je bježao od njega, ali  ga je đak sustigao i udario ga još jednom, da bi ga na kraju udario i  treći put i bacio sjekiru”, ispričao je Rudonjić tokom posjete ekipe “Nezavisnih” .

Kulašima, te dodao da ovom incidentu nije prethodila nikakva rasprava između dječaka i Pančića.

Istakao je da je na domara prvi naišao mještanin Kulaša i da je u prvi momenat pomislio da mu je pozlilo.

“Međutim, vidio je da je obliven krvlju. Već u sljedećem trenutku sam i ja došao na posao i rečeno mi je da je domar udaren sjekirom, ali mi nisu rekli ko ga je udario. Pančić je odvezen u hitnu. Učenik i njegova majka, koja radi tu u obližnjoj prodavnici, krenuli su za mnom u školu i ja sam misleći da se napadač krije tu negdje povikao: ‘Sklonite bar dijete!’ Nekoliko minuta poslije toga sam saznao da je upravo on udario Pančića”, priča Rudonjić, te dodaje da je ovaj učenik živio sam s majkom.

Kazao je da, kada je saznao da je ovaj đak udario domara,  rekao mu je da sačeka policiju, koja je došla kako bi izvršila uviđaj.

Kako se ekipa “Nezavisnih” uvjerila na licu mjesta, nastava u školi gdje se desio ovaj nemili događaj se odvija redovno, ali skoro svi roditelji su danas dolazili po svoju djecu poslije nastave.

Kako je izvor “Nezavisnih” ispričao, u proteklih nekoliko mjeseci petnaestogodišnjak je odlazio kod pedagoga zbog, kako se priča, čudnog ponašanja, a kako nezvanično saznajemo, školski pedagog ga je uputio psihologu u Prnjavor, te je navodno kompletna dokumentacija o njegovom stanju predata policiji.

Prema riječima mještana Kulaša, koji su željeli ostati anonimni, nisu primijetili ništa ekstremno u dječakovom ponašanju.

“Ko će znati šta je tom djetetu bilo u glavi i šta ga je spopalo”, rekao je mještanin Kulaša, te dodao da svi u nevjerici i sa strahom prepričavaju ovaj događaj.

Mještanka Kulaša kazala je da je prođe jeza kada pomisli da se na meti  petnaestogodišnjaka moglo naći i njeno dijete.

“Nikad se ne zna kada nekom može doći žuta minuta”, požalila se ona.

Kako se nezvanično  priča u Kulašima, dječak je navodno rekao da je htio nekog da ubije, a domar mu je prvi došao pod ruku.

Kako nam je potvrđeno u Klinici za psihijatriju UKC RS, petnaestogodišnjak je u srijedu poslije podne primljen u ovu kliniku.

“Maloljetno lice N.P. je vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor dovezeno u prijemu ambulantu Klinike za psihijatriju UKC RS”, istakli su u Klinici.

Prema riječima Nere Zivlak, načelnice Klinike za psihijatriju UKC RS, pacijent je psihijatrijski zbrinut i hospitalizovan u Klinici za psihijatriju, te ostaje na daljem liječenju i praćenju.

U PU Banjaluka su saopštili da je Policijskoj stanici Prnjavor prijavljeno da je maloljetnik podesnim predmetom nanio povrede muškarcu.

“Povrijeđeni je prevezen u UKC RS, dok je maloljetnik u skladu sa zakonom ispitan na okolnosti izvršenja krivičnog djela ubistvo u pokušaju”, istakli su u PU Banjaluka.

Kako je saopšteno u UKC RS, stanje povrijeđenog Pančića je stabilno, a u UKC je prebačen u srijedu sa višestrukim posjekotinama i frakturom lobanje.

nezavisne

PODIJELI