Finale Kupa Srbije sa navijačima?

0
590
Doktor Predrag Kon najavio da se bliži dan kada će se navijači u Srbiji vratiti na stadion.

Epidemiološka situacija u Srbiji se poboljšava. Broj zaraženih se smanuje, broj vakcinisanih povećava i finale Kupa između Partizana i Crvene zvezde moglo bi da se održi uz prisustvo navijača.

– Vizija svakako da postoji. Ljudi koji su se vakcinisali su na neki način pozitivno “diskriminisani”. Meni kao epidemiologu je takva odluka da se vakcinisani puste na stadione jako primaljiva, ali je to ujedno i društvena odluka. Sa druge strane, biću uzdržan kada se bude o tome raspravljalo jer je to odluka čitavog društva, a ne pojedinaca. Potrebna je velika većina da bi se tako nešto podržalo i usvojilo – rekao je Kon.

Čak i ako derbi prođe bez navijača, a još nije odlučeno gdje će se igrati, izvjesno je da je dan povratka navijača na stadione sve bliži.

– Nisam siguran koliko je daleko. Sve zavisi od toga kolika je stopa vakcinacije. U Beogradu je vakcinisano više od 41 odsto građana, taj broj raste, ali bi morao da raste mnogo brže da bi bili bezbjedniji, ne samo zbog pitanja navijača na stadionu, ali i zbog toga. Utakmica je još uvijek daleko, može se do tada situacija promijeniti. Sigurno da će se o tome raspravljati. Postoje i oni koji nisu vakcinisani, ali nije nemoguće da će oni moći da prisustvuju velikim događajima uz negativan test. Vidjećemo još, primamljivo jeste, vidim da se u čitavom svijetu postavlja kao tema povratak navijača na stadione, što je sasvim normalno – zaključio je Kon.

PODIJELI