FK ”Ljubić” počeo sa pripremama, stigla i prva pojačanja

0
167

Prozivkom, a potom i prvim treningom, fudbaleri Ljubića počeli su juče pripreme za novu prvoligašku sezonu.

U novu sezonu prnjavorski prvoligaš ulazi sa dosta izmjena u sastavu. Kao što je najavljeno krajem prethodne sezone, fokus će biti na mlađim igračima.

Na kormilu Ljubića biće Milan Stanivuković, njemu će pomagati Vladanko Komlenović, i kao trener i kao igrač.

“Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja uprave, koja nam je svima ukazala povjerenje. Pripreme ćemo odraditi u Prnjavoru, formu brusiti kroz prijateljske utakmice, kako bi prvo kolo dočekali spremno”, rekao je šef stručnog štaba Milan Stanivuković.

Predsjednik kluba Zoran Deket je pozdravio igrače, poželevši im puno sreće u novoj sezoni.

“Cilj LJubića je da se ne dovede u situaciju da strepi za opstanak do zadnjeg kola. U narednih sedam dana očekujem da se ekipa kompletira, te smatram da klub ne bi trebao imati problema u novoj sezoni, naglašavajući da vjeruju u igrače koji će biti na raspolaganju”, istakao je Deket.

U igračkom kadru ima promjena, cvi domaći igrača koji su dres kluba nosili u proljećnom dijelu, vjernost klubu su produžili i dalje, a njima su priključena i dvojica juniora Mišić i Mitrović. Dres LJubića u narednoj sezoni nosiće i Stefan Radaković kojem će ovo biti treća sezonu u dresu našeg kluba, kao i Stefan Grahovac koji je do sada u dresu LJubića upisao 97 utakmica.

Na prvom treningu pojavilo se i nekoliko novih igrača, koji su pojačali klub, a u narednih sedam dana očekuje se kompletiranje ekipe.

Kad su u pitanju odlasci, pozajmice su istekle Jaćimoviću i Živkoviću, a dres LJubića više neće nositi ni Savanović, Knežević, Drača, Mušić.

NOVA POJAČANJA

U novu sezonu Ljubić će ući jači za tri nova fudbalera koji će nastupati kao ustupljeni igrači banjalučkog Borca.

Branko Božić pojačaće konkurenciju u veznom redu, radi se o igraču rođenom 2002. godine.

“U Ljubić sam došao jer mislim da je ovo pravi klub za mladog igrača kome treba kontinuitet igara i dobra “odskočna daska” .Što se tiče očekivanja, imamo dosta mladih igrača sa velikim motivom da se dokažu, te mislim da je sredina tabele naš realan domet”, istakao je Božić.

Isto godište kao Božić je i Dejan Javorac koji slovi za talentovanog napadača, kojem se previđa svijetla fudbalska budućnost.

“Prije svega zadovoljstvo mi je što sam došao u Prnjavor, u klub kakav je LJubić. Smatram da je ovo trenutno najbolja sredina za razvoj mladih igrača, jer u ovim godinama za igrača je najbitnije da igra. Vjerujem da ćemo imati zapaženu ulogu u ligi i da ćemo ostvariti što bolji plasman, jer smatram da to ova mlada ekipa može. Nadam se da ću ispuniti očekivanja kluba, i zadovoljiti kriterijume šefa struke” rekao je mladi napadač Dejan Javorac.

Amar Cerić fudbalsku karijeru započeo je u bihaćkom Jedinstvu. NJegov talenat prepoznao je Borac koji ga je doveo u svoje redove. Radi se o polivalentnom igraču koji može igrati na više pozicija.

“Očekujem da se što bolje uklopim u ekipu i da u jesenjem dijelu ostvarimo što bolji uspjeh. Smatram da mlada ekipa uz dovoljno kvalitetnog rada i truda može postići dobre rezultate koje ne bi trebali proći nezapaženo” poručio je Cerić.

/FK LJUBIĆ/

PODIJELI