Fudbaler Juventusa pozitivan na virus korona

0
483

Još jedan slučaj virusa korona potvrđen je u fudbalu. Defanzivac Juventusa Danijele Rugani (25) drugi je profesionalni fudbaler koji je zaražen virusom koji je zahvatio svijet.

Njegov klub je potvrdio na zvaničnom sajtu ove večeri da je povremeni reprezentativac Italije pozitivan na koronu, ali da je trenutno bez ikakvih simptoma.

Ljekari Stare dame pokrenuli su odmah proces izolacije Ruganija na šta su u obavezi po zakonu, a uzeli su i uzorke osoba sa kojima je fudbaler bio u kontaktu. Naravno, to podrazumijeva čitave ekipe pa i Kristijana Ronalda sa kojim Italijan dijeli svlačionicu.

Kako je čitav tim Juventusa imao trening, to znači i da će kompletna ekipa morati da bude smještena u karantin. Iako je italijanski šampionat odložen do 3. aprila Staru damu sljedeće nedelje očekuje revanš Lige šampiona sa Lionom.

Danijele Rugani je prvi fudbaler iz Serije A kojem je ustanovljen virus korona, koji je do sada registrovan kod 12.000 Italijana, od kojih je umrlo 827 ljudi. Samo u posljednjih 24 časa zabilježeno je 196 smrti u ovoj zemlji od virusa, prenosi “Telegraf.rs“.

Podsjetimo, ranije juče je i njemački drugoligaš Hanover je potvrdio da je njihov fudbaler Timo Hibers pozitivan na virus korona.

PODIJELI