Hit u regionu: Prosinečki od 140 kg

0
406
Igrač NK Soko iz Hrvatske, ovih dana plijeni pažnju regionalnih medija, nakon što je portal Prigorski.hr objavio priču o neobičnom fudbaleru, teškom 140 kilograma.

Fudbaler Nino Adamić pokazao je kako kilogrami ne moraju biti nikakvo ograničenje za istrčavanje na teren i veliki kondicijski poduhvat. Sa svojih 180 centimetara visine prestavlja pravog grmalja na travnjaku.

Na njegovom dresu je broj 19 i to nije slučajno. Kako piše 24sata.hr, njegov fudbalski uzor nosio je isti broj u dresu hrvatske fudbalske reprezentacije – Niko Kranjčar.

“Obožava gledati Niku, a i po tehnici su slični, obojica znaju sve s loptom”, kazali su saigrači Adamića.

U ovaj sport, kako navode, nije zalutao, jer mu je fudbal u genima.

“Fudbal sam se počeo baviti kao limač u Slaven Belupu, gdje sam igrao do kadetskog uzrasta i potom sam otišao u juniore lokalnoga kluba u Reki, gdje živim” rekao je Nino za 24sata.hr.

On igra na mjestu veznog igrača, a nema igrača u krugu 50 kilometara koji nije čuo za njegove vještine. Istina, nije brz kao nekad, ali tehnikom podsjeća na Roberta Prosinečkog.

Upravo su ga, dok je bio mlađi upoređivali s uzorom Nikom Kranjčarom, ali i trenutnim selektorom fudbalske reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim.

Život ga je odveo na drugu stranu, pa je preko Slaven Belupa i Reke, stigao u treću županijsku ligu i Sokol.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here