Hrvatski teniser objasnio zašto nikada nije pobijedio Đokovića

0
561

Hrvatski teniser Borna Ćorić govorio je za “Teniski magazin” o svojoj karijeri, protivnicima i idolima.

On je trenutno 33. teniser svijeta, a kako sam kaže, najveći uspjeh do sada mu je titula u Dejvis kupu sa svojom reprezentacijom 2018. godine.

“Dve pobjede protiv Rodžera Federera u Haleu i Šangaju su bila dva posebna momenta, ali najbolji od svih je osvajanje Dejvis kupa, bez sumnje. To mi je bio san još od djetinjstva. Nikada nisam mogao da pretpostavim da će se to dogoditi”, rekao je Ćorić.

“Sjećam se kad sam imao 13 godina i nisam imao trenera. Osjećao sam se malo izgubljeno, nisam igrao dobro, slomio sam ruku i morao sam na operaciju. Goran je bio tu u svakom momentu za mene. Poslije toga me je trenirao oko godinu dana, čak i danas još uvijek razmjenjujemo neke ideje”, dodao je Ćorić.

Ćorić je govorio i veliko trojci.

“Sva trojica su nevjerovatni igrači i uradili su mnogo za tenis. I dalje rade“, rekao je Ćorić i osvrnuo se na činjenicu da jedino Novaka Đokovića nije pobijedio nijednom (0-3).

Protiv Federera ima skor 2-4, dok je sa Nadalom izjednačen, 2-2.

“Možda zato što Novak Đoković i ja imamo sličan stil igre. Kad god se suočimo jedan sa drugim, on sve uradi malo bolje. Možda je to razlog zašto ga još uvijek nisam savladao”, zaključio je Ćorić.

(B92)

PODIJELI