HUMANI TAKSISTA: Haris besplatno prevozi djecu sa poteškoćama u razvoju

0
414

Haris Polić iz Zavidovića, koji se prije nekoliko mjeseci počeo baviti taksiranjem, na svojoj Fejsbuk stranici je objavio  poruku kojom poziva roditelje djece s poteškoćama u razvoju i drugim bolestima da ga slobodno pozovu, a on će im osigurati besplatan prevoz do bolnice.

Na ovu odluku se, kaže, odlučio jer većina roditelja nažalost nije u mogućnosti da svoje dijete odvede do bolnice zbog slabog financijskog stanja. Kaže da je ljudski da se u takvim situacijama pomogne.

– Na ideju o besplatnoj vožnji djece s poteškoćama u razvoju došao sam tako što svakodnevno gledam, kako u medijima tako i u okruženju u kojem živim, da je sve više djece koja su oboljela. Njihovi roditelji najčešće su bez posla. Nadam se da će ova moja odluka bar na neki način pomoći nekome, jer za mene je to sitnica, a nekome će dobro doći  – rekao je Haris Polić.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=971725779827041&id=888362674830019

Kaže kako bi i njegove kolege takođe trebale biti humane i odvojiti malo svog vremena da pomognu osobama koje su u potrebi.

– Roditelji kojima bude potrebna vožnja mogu mi se obratiti putem telefona: 061/ 583-839 i bit će ispoštovani u svako doba dana – kazao je.

Svi roditelji oboljele djece i djece s poteškoćama u razvoju Harisu se mogu javiti i putem Fejsbuk stranice.

(Ero.tel )

PODIJELI