Prnjavor: Srbački glumci izveli predstavu ”Ah, ti bogovi!”

0
469

Amaterska pozorišna trupa “Milenijum” iz Srpca izvela je na sceni prnjavorskog Doma kulture predstavu “Ah, ti bogovi!”, po motivima grčke mitologije.

Glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić, koja 13 godina sa Sanelom Vidović vodi srbačku amatersku trupu, rekla je sinoć da su ovom predstavom pokušali da otkriju šta je zajedničko svim mitovima i grčkim bogovima sa Olimpa i današnjim ljudima.

“Pokušali smo da predstavimo zajedničku poveznicu za moć, vlast, uspjeh. Napravili smo parodiju koja je, osim što je duhovita, zabavna, ali i poučna”, pojasnila je Zrnićeva.

Ona je napomenula da u predstavi glume mladi uzrasta od osam do 18 godina.

“Družimo se, učimo se disciplini, partnerstvu, igri i uživamo. Kroz našu trupu do sada je prošlo oko 100 djece, a svake godine pravimo audiciju za novu predstavu na koju se prijavi dvadesetak djece”, dodala je Zrnićeva.

Govoreći o radu amaterskog pozorišta, Zrnićeva je naglasila da je motiv organizovanja trupe bio približiti građanima ovaj vid umjetnosti.

“Želja nam je bila da ‘školujemo’ domaću publiku. Ovi momci i djevojke u Srpcu imaju svoju publiku tako da su sale kada imamo predstavu redovno pune, ali oni igraju i za Centar za djecu sa posebnim potrebama ‘Izvor’ sa kojima imamo predivnu saradnju”, rekla je ona.

Izvor/Foto: Srna-Tamara Stojanović

PODIJELI