“IMAMO JEDINSTVEN STAV O STVARAOCIMA” BORS ističe da nisu upućivali poziv za proteste

0
351

Boračka organizacija opštine Istočno Novo Sarajevo saopštila je danas da iz ove organizacije nije upućen poziv nijednoj od boračkih kategorija na bilo kakvu vrstu protesta niti potpisivanja bilo kakve peticije koju objavljuju pojedinci.

– Već imamo jedinstven stav Boračke organizacije Republike Srpske u vezi sa takozvanom Asocijacijom `Stvaraoci Republike Srpske` – ističu iz Boračke organizacije Istočnog Novog Sarajeva.

U saopštenju se dodaje da će članstvo Boračke organizacije na vrijeme biti upoznato i obaviješteno o aktivnostima u vezi sa bilo kakvim izmjenama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata.

Prethodnih dana na društvenim mrežama pojedinci iz Istočnog Sarajeva pozvali su na javna okupljanja povodom zahtjeva Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” da se za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade Republike Srpske isplate valorizovane naknade za ratni period.

Povodom zahtjeva Asocijacije, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić izjavio je da BORS neće dati saglasnost za inicijativu za rješavanje pitanja stvaralaca Srpske sve dok ne bude riješen status boračke populacije.

/Srna/

PODIJELI