Infantino: Oživio sam FIFA

0
795

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je danas da se pod njegovim vođstvom ta organizacija transfomisala od “klinički mrtve” do “žive i zdrave”.

Infantino je na godišnjem kongresu FIFA u Moskvi rekao da je ta organizacija sada “puna radosti i strasti sa vizijom za svoju budućnost”.

Infantino je u februaru 2016. godine izabran za predsjednika FIFA-e, devet mjeseci pošto je američko i švajcarsko tužilaštvo pokrenulo istrage o mitu i korupciji u kojima su učestvovali visoki zvaničnici FIFA-e, uključujući i njenog tadašnjeg predsjednika Sepa Blatera.

Izbori za predsednika FIFA-e održaće se 5. juna naredne godine u Parizu, a Infantino još nije rekao da li će se kandidovati za novi mandat.

On je rekao da je FIFA sada “apsolutno transparentna” u svojim finansijama, sa prihodom od više od 6,1 milijardi dolara za četvorogodišnji komercijalni ciklus vezan za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

– To je ostvareno uprkos najgoroj krizi koja je pogodila FIFA-u – naveo je Infantino.

Delegatima FIFA-e danas bi trebalo da se obrati i predsjednik Rusije Vladimir Putin, prije nego što počne glasanje za domaćina Mundijala 2026. godine.

Kandidati su Maroko i zajednička kandidatura SAD, Kanade i Meksika.

(Beta)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here