Ivanišević: Nisam rekao da bih ubijao Srbe

0
311

Novi trener Novaka Ðokovića, hrvatski teniser Goran Ivanišević, objašnjava u intervjuu za “Politiku” da nikada nije rekao da bi ubijao Srbe, niti da je mislio da nekoga ubije, ali i da je neke stvari tokom rata rekao u afektu, jer su bila takva vremena.

Nedavna odluka Ðokovića da angažuje Ivaniševića vratila je mnogo njegove riječi iz prošlosti, a jedna rečenica objavljena je i u mnogim novinama – kada je na nekoj streljani navodno rekao da bi volio da su umjesto meta Srbi, pa da u njih puca, podsjeća list.

Objašnjavajući pozadinu događaja Ivanišević kaže da se to dogodilo na turniru u Adelejdu prije 27 godina koji je za njega bio jako stresan.

Navodi da je tokom meča sa šveđaninom Kultijem na tribine došlo pet do deset momaka Srba i da su počeli da ga psuju i vrijeđaju na najgori način.

“Prijete da će me ubiti, preklati, vređaju moju majku najvulgarnijim psovkama. Ja im uzvraćam, dolazi do prekida meča da njih odstrane sa tribina”, navodi Ivanišević.

Dodaje da ga je tokom boravka tamo čuvala specijalna policija i da je sa njima otišao u streljanu gdje su oni vježbali.

“Dali su mi poluatomatsku pušku da gađam mete. One su iskakale, ja ništa nisam pogodio. Poslije su novinari doznali za to i pitali kako je bilo. Ja sam im rekao da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umjesto meta bili oni navijači sa meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Pogrešno. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače, jer su me stvarno izludjeli vrijeđaući mene i psujući mi majku. Ali ja nisam nikada poslije toga ništa slično rekao niti sam imao takve izjave”, kaže Ivanišević.

Na pitanje da je bilo još izjava na kojima su mu Srbi zamjerali, on kaže da je bio rat, i da je on bio za svoju zemlju.

“Svaku šansu sam koristio za promociju Hrvatske. Svako je radio šta je mogao, tako da ne vidim neki sporan dio. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije tačno”, navodi Ivanišević.

Ponavlja i da je sve rekao u afektu, jer su takva vremena bila, ali ne da je rekao da bi ubijao Srbe.

“Nisam nikoga ubio niti sam mislio da nekoga ubijem”, ističe Ivanišević.

Na konstataciju da su u Srbiji neki ljudi osudili što ga je Ðoković pozvao za trenera kaže da će i u Srbiji i u Hrvatskoj uvijek biti nezadovljnih.

“Meni je ekstremna čast da me je pozvao jedan Novak”, kaže on za “Politiku”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here