Izbor za najboljeg sportistu BiH: Tri kandidata za prvo mjesto

0
413

Stručni žiri 19. Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i BHRT-a skratio je liste nominovanih, pa su u muškoj konkurenciji u trci za najboljeg ostali atletičar Amel Tuka, rukometaš Benjamin Burić i odbojkaš Tihomir Gajić.

Kada su u pitanju sportistkinje, u najužoj konkurenciji su ostale biciklistkinja Lejla Tanović, džudistkinja Larisa Cerić te košarkašica Marica Gajić.

Na sjednici stručnog žirija, koji sačinjavaju eminentni sportisti, sportski radnici i predstavnici medija, a kojem predsjedava Samir Avdić, skraćene su i sve ostale liste kandidata, među kojima su i najbolja ekipa, trener, te najperspektivniji sportista u obje konkurencije.

U konkurenciji za nagradu u kategoriji za najbolju ekipu ostali su OK Mladost iz Brčkog, muška rukometna reprezentacija BiH, te ŽRK Grude, dok za najboljeg trenera konkurišu Branislav Crnogorac (džudo), Bilal Šuman (rukomet) i Husref Musemić (fudbal).

Za nagradu u konkurenciji najperspektivnijih sportista kandidati su Branko Tadić (džudo), Husein Selimović (biciklizam), Niša Tanić (odbojka), Hamza Turulja (karate), te Hamza Čajić (karate), dok je kod sportistkinja u konkurenciji ostalo pet djevojaka.

To su Dragana Domuzin (košarka), Dragana Zubac (košarka), Dora Ćosić (stoni tenis), Ana Petrović (rukomet) i Đula Velagić (fudbal).

– I ovoga puta smo detaljno analizirali sve rezultate, sve smo podrobno pregledali i napravili selekciju. Ima mnogo sportista, ekipa i sportskih radnika koji zaslužuju priznanje, ali, nažalost, ne možemo sve da nagradimo. Svi kandidati koji su ostali u užoj konkurenciji su to bez sumnje zaslužili – rekao je predsjednik žirija Samir Avdić.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela “Holidej” u Sarajevu.

(Agencije)

PODIJELI