Izvučeno tijelo iz aviona u kojem je bio Emilijano Sala

0
786

Tijelo koje je primjećeno u olupini aviona kojim je putovao fudbaler Emilijano Sala je izvučeno, javlja BBC.

Vlasti su saopštile da su se specijalisti priključili naporima izvlačenja tijela iz aviona koji je pronađen na dnu Engleskog kanala te da se radi u teškim uslovima. Tijelo je izvučeno na “najdostojniji mogući način”, a potom su obaviještene porodice. U avionu su bile dvije osobe, fudbaler Emilijano Sala i pilot Dejvid Ibotson.

Avion Piper Malibu N264DB je 21. januara letio iz Francuske prema Kardifu jer se dvadesetosmogodišnji Sala nakratko vratio u bivši klub Nant dva dana nakon transfera u Kardif vrijednog 15 miliona funti. Tokom leta je nestao s radara i pao u more.

Tijelo izvučeno iz aviona je prevezeno u mrtvačnicu u Dorset, a da li se radi o Sali ili Ibotsonu zasad nije poznato.

Zvanična potraga je prekinuta 24. januara, nakon čega je pokrenuta privatna misija koju je predvodio naučnik i okeanograf David Mearns. Avion je pronašao pomoću sonara i podvodnog vozila.

Napori da se kompletan avion izvuče na površinu bili su neuspješni, a ranije je saopšteno da je u olupini viđeno samo jedno tijelo.

U međuvremenu je Salin bivši klub zahtijevao od Kardif Sitija da izvrši obavezu i isplati 15 miliona evra. Argentinac je Kardifovo rekordno pojačanje, ali nažalost nikad nije zaigrao za klub.

PODIJELI