Naslovna Magazin Kikinda dobila statuu sove, građane asocira na nešto drugo

Kikinda dobila statuu sove, građane asocira na nešto drugo

0
514
Čelnici Kikinde pohvalili su se sugrađanima novom statuom – sovom. Ali, ono na šta očigledno nisu računali, to je da su građani u statui vidjeli nešto sasvim drugo, nikako simbol ove ptice.

Gradski oci su se sovom autora Jovana Blata pohvalili na svom zvaničnom Facebook nalogu objavivši nekoliko njenih fotografija uz komentar:

“Da li ste primijetili da polako stižu naše drage gošće, sove? Nije ni čudo, jer stigao je i Sovembar!”

Sova jeste izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama jer se mnogo dijeli, baš kao što je red kada novo umjetničko djelo ugleda svjetlost dana, samo što su komentari fotografija otišli u potpuno drugom smjeru.

Možda bi bili zanimljiviji slavnom začetniku psihoanalize Sigmundu Frojdu, da je slučajno živ, jer u ovoj sovi većina ljudi vidi – penis.

Ima ih i koji čestitaju gradskim ocima, uz komentar da je ”sve ljepša Kikinda”, dok nekima nije jasno zašto je statua nazvana sovom “kad ova skulptura tek blago podsjeća na nju”.

“Meni baš nije jasna. Ko uopšte odlučuje o tome šta će simbolizirati jedan grad?”, jedan je od pristojnih komentara na novu skulpturu, ostali nisu za prenošenje.

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games