Naslovna Magazin Kinesku atletiku potresa skandal: Atletičarke dokazuju da su žene

Kinesku atletiku potresa skandal: Atletičarke dokazuju da su žene

0
494
Kinesku atletiku potresa neobičan skandal samo desetak dana nakon što je završilo državno prvenstvo. Naime, kontroverze je izavala pobjednička štafeta na 4 x 400 metara, odnosno atletičarke Liao Menghue i Tong Zenghuan, ujedno dvije najbrže trkačice u trci na 400 metara.

Da skratimo priču, digla se prašina oko njihova pola, što zbog njihova izgleda, što zbog superiornih rezultata koje ostvaraju. Liao i Tong su od korisnika tamošnjih društvenih mreža optužene da se lažno predstavljaju kao žene, zbog čega je reagovala i Kineska atletska federacija.

U saopštenju je rečeno da su Liao i Tong zaista djevojke, međutim, malo ko je to uzeo zdravo za gotovo, pogotovo otkako se pojavila snimka na kojoj možemo čuti glas jedne od njih

Procijenite sami što je ovdje slučaj, a na kraju samo možemo dodati da je u svijetu sporta sve više problema zbog korištenja testosterona.

U tom kontekstu podsjećamo da svjetska prvakinja na 800 m Kaster Semenja neće braniti naslov na predstojećem SP-u u Dohi nakon što je švajcarski sud potvrdio odluku IAAF-a da mora početi uzimati lijekove za smanjivanje nivoa testosterona ako se želi dalje takmičiti među ženama

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games