Zbog poroka izgubio sve: Kako je propao Čarli Šin?

0
415

Kontroverzni glumac Čarli Šin je još osamdesetih godina prošlog vijeka postao zavistan od droge, alkohola i prostitutki. Na poroke je trošio vrtoglave iznose, a sada su mu najveći rashodi alimentacije koje plaća bivšim suprugama Doni Pil, Deniz Ričards i Bruk Miler.

Nekada je bio najplaćeniji glumac, zarađivao po 135 hiljada eura po jednoj epizodi serije Dva i po muškarca, a posljednjih godina njegovo pojavljivanje u javnosti i slava su se smanjili.

Juče je napunio 54 godine, iza sebe ima gomilu skandala kojima je punio naslovnice stranih medija, ali sve manje novca. Neto vrijednost njegovog bogatstva ukupno iznosi oko miliona dolara, dok je ranije “težio” gotovo milijardu.

Čarli je u svom životu imao razne faze. Od drogiranja i alkoholisanja, priznanja da je HIV pozitivan, pa sve do vježbanja joge i zdrave ishrane.

Krajem 2015. razvratni život glumca rezultirao je HIV-om. Holivudski glumac spavao je s više od 3.000 žena, a jedna od njih ga je i tužila jer je prećutao da je zaražen. HIV-om ga je zarazila transseksualna prostitutka s kojom je imao polni odnos.

“Svi oni koji su dolazili kod njega u vilu morali su da potpišu ugovor o neotkrivanju podataka jer bi, u protivnom, slijedila tužba od oko 80 hiljada eura. To se uglavnom odnosilo na prostitutke”, rekla je Čarlijeva bivša asistentkinja.

Za noć sa prostitkuom davao je po 2 hiljada eura bez problema.

“Moj život bi se mogao svesti na samo tri riječi: droga, seks i alkohol”, rekao je Šin prije nekoliko godina.

Njegova raskalašnost smetala je njegovim roditeljima i bližoj rodbini pa je nakon njihove intervencije otišao na rehabilitaciju. Isprva nije uspio da se riješi poroka, ali se vraćao u ustanovu za rehabilitaciju i ako mu je vjerovati na riječ, već više od godinu dana nije popio ni kapljicu alkohola.

“Odlično se osjećam. Nije bilo lako, ali sam uspio da izađem iz toga svega. Ma čim sam ja uspio bez alkohola i droge jednom, znao sam da mogu opet jer imam to u sebi. I evo, i sad sam uspio”, rekao je početkom godine.

Od 3.000 žena s kojima je spavao, s njih tri ima djecu.

Bio je vjeren sa Keli Preston (53) za koju se šuškalo da ju je upucao u ruku, a ljubio je i Hajdi Fliz (53). Zbog njega je Hajdi završila u zatvoru, ali ga je neizmjerno voljela.

Bio je u braku s Donom Pil, Deniz Ričards i Bruke Miler, kojima sada plaća pozamašan iznos za alimentaciju, što je zapravo i jedan od glavnih razloga zbog čega se njegovo bogatstvo drastično smanjilo posljednjih godina. Godišnje plaća više od tri miliona dolara na ime alimentacija.

Glavni izvor prihoda bila mu je serija Dva i po muškarca koja se snimala od 2003. do 2015. godine. Međutim, 2011. Čarli je dobio otkaz i njegovo mjesto zamijenio je Ašton Kučer.

Puno toga je uticalo na njegov prestanak snimanja sitkoma – vrijeđao je producenta serije Čaka Lorea (66) i tvrdio da je premalo plaćen za svoj posao. Tražio je veći honorar po epizodi, što mu se nije ostvarilo pa je na setu često divljao.

(Stil)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here