KLIZAVI KOLOVOZI I SMANJENA VIDLJIVOST

0
119
AMSRS

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, uz smanjenu vidljivost zbog niske oblačnosti, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova u tunelima Čemerno /dionica Brod na Drini-Vrba/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Stambulčić /Pale-Podgrab/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmjene su aktuelne i na ostalim putnim pravcima na kojima se izvode radovi: Kotor Varoš-Obodnik, Derventa-Žirovina, Klašnice-Gornja Vijaka, Dobro Polje-Miljevina, Crna Rijeka-Ugar na granici sa Federacijom BiH zbog radova u tunelu Ugar, Rudanka-Doboj, u banjalučkom naselju Ramići na raskrsnici puteva Ivanjska–Šargovac i Zalužani-Dragočaj, na području Vlasenice, Stari Majdan-Lamovita, te Bijeljina-Ugljevik u rejonu Suvog Polja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo, saobraćaj će povremeno biti obustavljan do jedan čas, a na regionalnom putnom pravcu Tobut-Zajednice od 7.00 do 17.00 časova zbog sanacije kolovoza saobraća se jednom trakom.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju dionica magistralnih puteva Doboj-Poljice i Rudanka-Doboj, kao i na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u Klakaru Donjem i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci obustavlja se saobraćaj na 30 minuta i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom saobraćajnom trakom na regionalnim putevima Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i Ukrina-Gornja Vijaka.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se na dionicama puteva: entitetska granica Banj Brdo-Granični prelaz Rača, međuentitetska linija Banj Brdo-Granični prelaz Rača, Doboj-Bukovica mala-Granični prelaz Brod, Stanić Rijeka-Karuše i međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-Granični prelaz Brod.

Zbog oštećenja na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn i za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje.

U Federaciji BiH u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ tokom dana u funkciji su obje trake. Od 20.00 do 5.00 časova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Radovi se izvode i na dionicama Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

/SRNA/

PODIJELI