Kolovozi pretežno suvi

0
329
AMSRS

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, a na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Svaki dan, osim nedjelje, od 8.00 do 14.00 časova saobraćaj će biti obustavljen na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje zbog sanacije u mjestu Tulje, a u funkciji će biti pravac Stolac-Do-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu u Vlasenici izmijenjen je režim saobraćaja za vrijeme izvođenja radova na izgradnji poslovnog objekta.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka-Stari Majdan gdje su u toku radovi u okviru projekta “Proširenje distributivne mreže pitke vode i mreže za prikupljanje otpadnih voda” u mjestu Radosavska.

Na pravcima MEL Banj Brdo-Bijeljina-Rača i Mel Stanić Rijeka-Mel Karuše kretaće se vanredni prevoz i vozači se mole za oprezniju vožnju i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini hidroelektrane.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore, zbog izgradnje mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Povremene obustave saobraćaja u vremenu od 8.05 do 15.05 časova zbog deminerskih radova aktuelne su na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, kao i na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji.

Polučasovne obustave saobraćaja radnim danima zbog deminerskih radova aktuelne su i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” u vremenu od 8.15 do 15.05 časova.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se svaki dan, osim nedjelje, obustavlja od 8.00 do 16.00 časova. Izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, te radnim danima u intervalu od 7.00 do 17.00 časova bude povremene obustave saobraćaja od maksimalno pet minuta.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom, zbog klizišta. Јednom trakom saobraća se i na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta.

U FBiH saobraćaj je zbog radova obustavljen je u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Јošanica-Stup, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sanacije mostova aktuelne su i na dionici Srebrenik-Šićki Brod, preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik, Olovo-Semizovac, preko rijeke Ljubine, na ulazu u Јajce, te na petlji Blatuša kod Zenice.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 48 časova.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja ovih testova omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus korona, ne stariji od 48 časova. Ulazak u BiH dozvoljen je i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

/Srna/

PODIJELI