Kome će pripasti Čelsi?

0
396

Američka banka Rejn grupa, koja nadgleda prodaju fudbalskog kluba Čelsi, planira da suzi spisak potencijalnih kupaca na tri imena.

Američka banka Rejn grupa, koja nadgleda prodaju fudbalskog kluba Čelsi, planira da suzi spisak potencijalnih kupaca na tri imena.

Čelsi je prvobitno dao na prodaju dosadašnji vlasnik Roman Abramovič nakon ruske operacije u Ukrajini prije nego što je britanska vlada uvela sankcije ruskom oligarhu i tako praktično preuzela kontrolu nad klubom.

Rejn grupa je postavila rok za davanje ponuda do 21 čas prošlog petka. Nekoliko ponuda je javno objavljeno, dok izvori Rojtersa navode da je bilo mnogo ponuda koje su podnijete u tajnosti.

Neke su tek sad javno objavljuju, poput one globalne investicione kompanije “Centricus” sa sjedištem u Londonu, iza koje stoje koosnivač Nizar Al-Basam i izvršni direktor Gart Riči, koji su vlasnici godišnjih ulaznica za utakmice Čelsija.

Rojtersu je rečeno da će Rejn, u konsultaciji sa klubom, suziti izbor na tri imena.

Tokom narednih nekoliko nedjelja potencijalnim kupcima vlada mora da izda posebnu dozvolu pošto dobije dokaz da Abramovič od prodaje neće ostvariti finansijsku dobit. Nakon toga potencijalni kupac će morati da prođe i test vlasnika i direktora klubova Premijer lige.

U petak su objavljenje tri ponude – britanskog investitora Nika Kandija, vlasnika Čikago Kabsa, porodice Rikets, i zajednička ponuda bivšeg predsjednika Liverpula Martina Brotona i predsjednika Svjetske atletike Sebastijana Koua.

PODIJELI