KOSMIČKI petak: Sutra je Plavi Mjesec, dan od kojeg astrolozi drhte!

0
928

Plavi mjesec je toliko rijetka pojava da u engleskom jeziku čak označava nešto što će se desiti – sada ili nikada. Astrolozi objašnjavaju šta za nas znači ovaj kosmički fenomen koji će se desiti sutra.

Sutra će na nebu biti puni Plavi Mjesec i to u znaku vodolije. Plavi mjesec je, inače, termin koji se koristi za drugi pun mjesec u toku istog mjeseca. Prvi pun mjesec u ovom mjesecu bio je prvog jula i to u znaku Jarca.

Sljedeći Plavi mjesec biće tek 2018. godine. Astrolozi objašnjavju da je ovo kraj izazova i lekcija koje su počele 2012. godine.

“Energiju Plavog mjeseca dodatno pojačava retrogradna Venera. Ovo je kosmički događaj bez presedana, pravi mjesec tranzicije. Kao da su se nebesa sudarila da bi nas usporila. Ovaj mjesec će za nas značiti konačno donošenje odluka koje smo odlagali. Sada nastupaju šanse koje se dešavaju jednom u životu. Sada se dešavaju prelomni događaji u našim životima. Venera je planeta ljubavi, a ona će sada udružena sa ovim Mjesecom uticati na ljubavna stanja. I to ne bilo kakva. Sada će se dešavati ljubavi moguće jednom u životu”, tvrde astrolozi.

Oni smatraju Plavi mjesec trenutkom otkrivanja, pa tako oni koji imaju sumnje u braku sada mogu da odluče da ga okončaju, a oni koji žele sljedeći korak mogu da stupe u novu vezu.

Naše duše su sada na pragu nečega velikog, nečega što se sprema od 2012. godine. Sprema se bitan dio slagalice.

Nikada ne postoji savršen trenutak za nešto, ali ovaj je bolji od mnogih drugih.

Neke prilike se dešavaju samo – jednom kada na nebo izađe Plavi mjesec.cafe.ba

PODIJELI