Krenuli na odmor sa gotovo 400.000 evra

0
330

Carinici su na Gradini, u saradnji sa policijom, u jednom džipu otkrili čak 373.000 neprijavljenih evra. Neprijavljene devize je preko granice pokušao da prenese bračni par francuskih državljana turske nacionalnosti, koji se sa svoje troje maloletne dece uputio na odmor u domovinu.

Novac je otkriven u “rendž roveru” francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji vozač putujući sa ženom i troje dece, od kojih je najmlađe beba, iz Francuske ka Turskoj, saopštila je Uprava carina.

Kada je automobil izdvojen za selektivan pregled, supružnici su izjavili da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose ukupno 10.000 evra.

Carinici su ubrzo otkrili da se u koferima sa ličnim prtljagom koji se nalazio u prtljažniku i krovnom koferu kriju kese pune neprijavljenih deviza.

Svakom članu ove petočlane porodice vraćeno je po 10.000 evra, što je dozvoljeni limit koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je 323.000 privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka koji će se voditi po hitnoj proceduri, jer su u pitanju strani državljani.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here