KUZMIĆ NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN Tim specijalista planira da košarkaša PROBUDI iz indukovane kome

0
264

Zdravstveno stanje košarkaša Crvene Zvezde i reprezentativca Srbije Ognjena Kuzmića (29) i dalje je teško.

Od prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gdje je u nedjelju popodne prebačen avionom iz Banjaluke, poslije teških povreda glave i pluća zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, u nedjelju ujutru oko pet sati, u Ramićima, na putu Prijedor – Banjaluka, nije bilo ni poboljšanja, niti pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja, potvrđeno je danas Novostima u Urgentnom centru.

Mladi košarkaš je i dalje u indukovanoj komi, na aparatu za disanje i pod stalnim ljekarskim nadzorom u jedinici intenzivne njege beogradskog Urgentnog centra.

– Kuzmić je u teškom opštem zdravstvenom stanju, ali nije životno urgožen – nezvanično je rečeno u Urgentnom centru.

On je još u Kliničkom centru u Banjaluci, gdje je urađena prva dijagnostika i preduzete mjere liječenja, uveden u indukovanu komu zbog velikih bolova izazvanih povredom glave, prelomima kostiju lica, obje vilice i povredama grudnog koša.

U Urgentnom centru, nezvanično se saznaje da je najvažnije to što kod Kuzmića nije bilo dodatnih komplikacija, kao što su krvarenja mozga ili unutrašnjih organa, koje često prate ovako teške povrede

– Urađena je kompletna dijagnostika i preduzimaju se sve mere liječenja predviđene medicinskim protokolima – ispričao je nezvanično jedan od ljekara UC.

U Kuzmićevo liječenje uključeno je više specijalista različitih oblasti, što je i bio glavni razlog da se on iz Banjaluke, poslije hitne medicinske pomoći, transportuje u Beograd.

Kako je nezvanično rečeno, ljekari planiraju da Kuzmića uskoro probude iz indukovane kome, ali će takvu odluku donijeti konzilijarno.

KK Crvena zvezda

@kkcrvenazvezda

Zdravstveno stanje Ognjena Kuzmića stabilno ali i dalje vrlo ozbiljno. Novi pregledi skenera glave i rendgena pluća pokazali da nema dodatnih komplikacija. https://bit.ly/2Z1SdFr 

Istovremeno, saopštenjem za javnost se oglasila i Crvena zvezda, u kojem se ističe da je Kuzmićevo stanje stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.

– Poslije početna 24 sata, prvi znaci su ohrabrujući. Od prijema u nedjelju o Kuzmiću brine izuzetan ljekarski tim u Urgentnom centru, i Zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedjelju u bolnicu u teškom stanju.

Zvezda će, shvatajući veliki interes javnosti i brigu svih dobrih ljudi, nastaviti da izvještava o zdravstvenom stanju našeg Ognjena Kuzmića u skladu sa informacijama koje dobijamo od doktora Urgentnog centra. Zato još jednom molimo sve, da poštujući privatnost porodice Kuzmić i težinu situacije u kojoj se nalazi Ognjen, informišu javnost o njegovom zdravstvenom stanju isključivo koristeći klupska saopštenja – poručili su.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here