LISIČJI JARAK: Pilot zakucao avion na nos!

0
1590
Foto: tangosix.rs

Dva leta su prošla bez problema, da bi po dodiru i kasnijem protrčavanju u trećem letu, iz za sada još neutvrđenih razloga, avion završio na nosu.

Avion PZL M18 Dromader učestvovao je u lakšem incidentu prošlog četvrtka na aerodromu Lisičji Jarak. Pilot je na preobuci tokom protrčavanja iz za sada neutvrđenih razloga oštetio elisu aviona. Povrijeđenih nije bilo.

Kako Tango Six saznaje, u pitanju je bila preobuka pilota na ovaj tip aviona za koju je bilo planirano pet školskih krugova. Dva leta su prošla bez problema, da bi po dodiru i kasnijem protrčavanju u trećem letu, iz za sada još neutvrđenih razloga, avion završio na nosu. Tom prilikom oštećena je elisa letjelice, pilot je ostao nepovrijeđen.

Kako saznajemo “November Golfu” će pored elise najvjerovatnije biti zamijenjen i motor kao rezultat ovog incidenta. Budući da se akcije Privredne avijacije na zaprašivanju komaraca nastavljaju očekuje se da će zamjena trajati nekoliko dana i da će se avion vratiti u flotu (koja broji 12 aviona) već sljedeće nedjelje.

Izvor: tangosix.rs

PODIJELI