Prnjavorski štedljivi hibrid, koji za samo pet KM prelazi 100 kilometara na FIA kupu

0
2491

Prnjavorski štedljivi hibrid, koji kombinuje tri vrste pogonskog goriva u vlasništvu Siniše Bletešića, izborio je učešće na ovogodišnjem Svjetskom FIA CUP-u.

Riječ je o 3. Međunarodnom Tesla Rally, u kojem se takmiče alternativna vozila, a reli se boduje za svjetski FIA Alternative Energies  Cup. Naime, o plasmanu će odlučivati ukupno 11 regulacionih testova, kao što je količina potrošenog goriva, ali i eventualni kaznani poeni. FIA Cup se vozi u Srbiji od 09.07 – 12.07.2014.godine, a Blatešićeva Toyota-Prius (hibrid – struja i LPG) takmiči se u VII i VII kategoriji, koje su namjenjena za hibridna vozila uz alternativno gorivo kao što su TNG, CNG, bio dizel i ostala alternativna goriva.

20140312_134720_resized1-700x325FIA ovaj reli organizuje u cilju promocije novih, štedljivih i ekološki prihvatljivih vozila. Uz Sinišu Blatešića, na takmičenju štedljivih vozila, kao suvozač učestvovaće Aleksandar Kalaba. Portal prnjavorlive.info, koji je prvi objavio priču o nevjerovatno štedljivom autu koji za samo pet KM prelazi 100 kilometara, pratiće Prnjavorčane na ovom velikom događaju. / prnjavorlive.info /

https://prnjavorlive.info/prnjavorski-velemajstor-za-ustedu-100-kilometara-za-samo-pet-km/

PODIJELI