Luka Јović: Uz dozvolu Reala u Beogradu, dva puta sam testiran

0
279

Igrač Reala Luka Јović oglasio se na Instagramu, nakon što je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog napuštanja samoizolacije, porukom da je za dolazak u Beogradu imao dozvolu Real Madrida. On se izvinio svima, uz “podršku Srbiji i držimo se zajedno”.
Luka Јović (foto: Francois Nel / Getty Images)

Јović je “okačio stori” sa fotografijom ispred privatnog aviona i porukom da je uz dozvolu ljekarskog tima Reala, po ličnom zahtjevu u medicinske svrhe, otputovao u Beograd u karantin u svom domu.

– S obzirom da je stanje u svijetu i u našoj zemlji jako teško, nezapamćeno u posljednje vrijeme, moram da se oglasim i dam podršku svom narodu. Prvenstveno, jako mi je krivo što sam ja glavna tema ovih dana i što se konstantno piše o meni, a ne o glavnim junacima ove krize, doktorima i medicinskim radnicima. Dok sam boravio u Španiji bio sam negativan na virus korona i odlučio sam da doputujem u Srbiju i pomognem i dam podršku našem narodu, i budem blizu svoje porodice, u saglasnosti sa čelnicima mog kluba. Kada sam sletio u Srbiju, još jednom sam testiran i bio negativan na virus. Јako mi je krivo što su neki ljudi neprofesionalno odradili svoj posao i nisu mi dali tačne instrukcije kako treba da se ponašam u samoizolaciji. U Španiji mi je bilo dozvoljeno da se krećem do apoteke i supermarketa, kako bi mogao da nabavim potrebne namirnice, što nije slučaj ovdje. Izvinjavam se svim ljudima, ako sam ih na neki način ugrozio i nadam se da ćemo zajedno uspjeti da prebrodimo sve ovo. Podrška Srbiiji i držimo se zajedno – poručio je Luka Јović.

On je, prekršio obaveznu izolaciju pravdajući se da je išao do apoteke, a mediji su prenijeli da je bio na rođendanu djevojke Sofije Milošević.

Ukoliko ponovo prekrši obavezni karantin prijeti mu i zatvorska kazna.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here