Marković: Ne vraćam se u reprezentaciju, favoriti smo na SP

  0
  562
  Stefan Marković, košarkaš Himkija i bivši reprezentativac Srbije, rekao je da su “orlovi” favoriti za medalju na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

  Marković se 2016. godine povukao iz reprezentativnog dresa i rekao da se neće vraćati, a to je i sada, skoro tri godine kasnije, potvrdio.

  Popularni “Pefi” je u dresu “orlova” osvojio srebro na Olimpijskim igrama 2016, srebro na Svjetskom prvenstvu 2014 i srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine, a sada je posvećen klupskim obavezama u svom Himkiju.

  Bivši plejmejker Hemofarma vjeruje da Srbija može do medalje na Mundobasketu u Kini 2019. godine.

  “Mislim da Srbija može do medalje. Tačnije rečeno nemam nikakvu dilemu. Ali, ono što je problematično i što me muči kao i sve koji vole košarku i Srbiju je pitanje u kom sastavu će državni tim krenuti na svetski šampionat. Ako budemo kompletni, ako nas mimoiđu povrede, uz malo dozu sreće koja je neophodan faktor na putu ka cilju, mislim da Srbija spada u grupu glavnih favorita za osvajanje jedne od medalja“, rekao je Marković u razgovoru sa Sport Klubom.

  Marković je, nažalost, potvrdio da se neće vraćati u reprezentaciju ni za Svjetsko prvenstvo.

  “Tokom karijere sam nebrojano puta pokazao koliko volim i cenim dres sa državnim grbom. Ali, ozbiljan sam čovek i ako sam posle Olimpijskih igara rekao da je definitvno kraj, onda je to tako. Momcima naravno želim sve najbolje i Stefan Marković će biti jedan od najvećih navijača državnog tima na Svetskom prvenstvu, isto kao što je bio i na minulom Evropskom šampionatu”, dodao je Marković.

  PODIJELI