Maša će dostići slavu Dugouška!!

0
3098

 

Neprocenjivo je biti deo nečijeg detinjstva, baš kao što je Nikola Simić kao Duško Dugouško obeležio naše, kaže Jovana Jelovac Cavnić (30).

„Maša i medved“: Trenutno najpopularniji animirani film

Ova glumica je pozajmila glas Maši u trenutno najpopularnijem crtaću „Maša i medved“.
Jovana je završila studije glume u Novom Sadu pre sedam godina i otad radi u dečjim pozorištima, a poslednje četiri godine sinhronizuje crtane filmove.
– Za taj posao je potrebna specifična glumačka veština. Davati glas i život animiranim likovima zahteva mnogo energije, ideje, kontrole i nekog ličnog pečata. Mi glumci i te kako pravimo grimase i pokrete dok sinhronizujemo, iako znamo da se to ne vidi, ali upravo to daje istinitost našim junacima koju mališani prepoznaju – kaže Jovana.

Kaže da ima iskustva sa monodramama, ali joj je ova sinhronizacija ipak bila veliki izazov.
– Nisam imala partnera za sinhronizaciju, a Maša je lik koji često peva. To je zahtevalo poseban pristup. Ipak, nisam je dugo tražila, osećam kao da je ona pronašla mene – priča Jovana.
– Gotovo sam sigurna da će se i mog glasa mnoga deca sećati zahvaljujući neodoljivoj Maši. Ovaj projekat mogu nazvati svojom ličnom kartom – kaže Jovana.Ona teži da njen glas obeleži nečije detinjstvo.
Osim što vežba na poslu, glumica i kod kuće ima dobar trening. Sinu Andriji (4) redovno čita bajke i glasom dočarava likove jer, kako kaže, „možda mamu neće poslušati, ali junake hocu”.BLIC

PODIJELI